Initially two separate apartments encompassing the entire third floor (257 square metres) of a 2011 apartment building, the interior reworking of the whole floor space into one three bedroom apartment was not without its challenges. Although the floor had magnificent views across the river and city, the plan was constrained by the central service core and waste infrastructure as well as the poor quality window frames common to the whole building.

The clients' brief included three bedrooms, two studies and open plan living spaces. The design encompassed finishes and joinery which embraced the clients' appreciation of a Japanese accented aesthetic and their love of music. White washed American oak features throughout, with particular finesse paid to the acoustically spaced timber battens on the ceiling, designed in counterpoint to the stone herringbone tiled floors to allow for a superior audio environment. The subtle Japanese influence can be found in the wallpapers (rattan, in both natural and colour shades), bamboo matchstick blinds and screens and the fixtures and furnishings throughout. All furniture was selected by me to be in keeping with this streamlined, modern and warm palette with the exception of some select family antiques. The new interior provides a beautiful, breathable space in which to take in the view.

Completed 2015